خط تولید کچاپ گوجه فرنگی

خط تولید کچاپ گوجه فرنگی

در این مقاله از شرکت خوراک شب چره به معرفی و بررسی خط تولید کچاپ گوجه فرنگی می پردازیم. اگر تمایل دارید با خط تولید سس گوجه فرنگی آشنا شوید با ما همراه باشید.

سس کچاپ

سس کچاپ یک سس خوشمزه است که به عنوان یک طعم دهنده در کنار غذای اصلی استفاده می شود. بهترین نوع شناخته شده کچاپ، کچاپ گوجه فرنگی است. در واقع، اکثر مردم، کلمه کچاپ را مترادف با واژه کچاپ گوجه فرنگی می دانند در صورتی که این تعریف کاملا اشتباه است بدلیل اینکه کچاپ در ابتدا بدون گوجه فرنگی ساخته شده است. در واقع، قبل از اینکه گوجه فرنگی ها به این مفهوم اضافه شوند، کلمه کچاپ به معنی سس بوده است. همواره نیز انواع مختلفی از کچاپ وجود دارد. دو نوع از قدیمی ترین انواع کچاپ ها، کچاپ گردو و کچاپ قارچ است.

معرفی خط تولید کچاپ گوجه فرنگی

در ادامه این مقاله به توضیح مختصری درباره خط تولید کچاپ گوجه فرنگی می پردازیم.

گام 1) تهیه گوجه فرنگی با کیفیت

تولید کنندگان کچاپ (کچاپ گوجه فرنگی) به دنبال بهترین کیفیت برای محصولات خود هستند. گوجه فرنگی از نظر نوع رنگ، طعم، بافت و عملکرد، توسعه زیادی یافته است. سازگاری یک عامل مهم است، زیرا تغییرات جزئی در ویژگی های گوجه فرنگی می تواند عطر و طعم و رنگ محصول نهایی را تغییر دهد.

این میوه معمولا توسط جریان آب از کامیون ها به کارخانه منتقل می شود. این روش باعث می شود گوجه فرنگی ها شسته شوند و از ضربه دیدن آن ها در حالی که از کامیون به کارخانه منتقل می شوند، جلوگیری شود. گوجه فرنگی ها مرتب، شسته شده و خرد می شوند. بعد از آن، عمل پختن اولیه ، در مخازن فولادی ضد زنگ انجام می شود که باعث می شود باکتری ها از بین بروند.

گام 2) پالپ گیری

گوجه فرنگی هایی که عمل خرد کردن و پخته شدن اولیه روی آن ها انجام شده، به دستگاه های پالپ گیری ارسال می شوند تا  دانه ها، پوست ها و ساقه ها را جدا کنند و پالپ مورد نیاز حاصل شود.

گام 3) پخت مواد اولیه

رب گوجه فرنگی با بریکس 30/32 درجه از مخازن ذخیره سازی اسپتیک به مخزنی برای مخلوط کردن منتقل می شود. آب در یک حجم مناسب اضافه می گردد تا محتوای جامدات را در 15-16 درجه بریکس کاهش دهد. مقدار خمیر توسط یک ایستگاه توزین کنترل می شود که در آن درام قرار می گیرد.

در مخازن جداگانه ای آماده سازی شربت شکری انجام می شود. پودر شکر با یک نوار نقاله اضافه شده و آب از پیش گرم شده نیز به این مخلوط اضافه می شود و توسط جریان فلومتر مغناطیسی کنترل می شود. مواد موجود در مخزن تا غلظت 50/55 درجه بریکس مخلوط شده و سپس مخازن ذخیره ای فرستاده می شوند.

در مخازن دیگر، نشاسته و نمک آماده می گردند. مخازن ذخیره سازی برای نگهداری سرکه و آب معدنی نیز وجود دارد. در نهایت تمام این موادی که در مخازن نگهداری می شوند، به مقدار مورد نیاز طبق دستورالعمل مورد نیاز مشتری، در مخلوط کن (گرمکن برای پخت)  ریخته می شود تا با هم مخلوط شوند. باید در نظر داشت که در این مرحله به طور مستقیم میکرو عناصر دیگری مانند ادویه ها نیز به مخلوط اضافه می گردند. پس از یک زمان مناسب  برای مخلوط کردن و پخت، محصول نهایی به مخزن ذخیره سازی عایق منتقل می شود.

گام 4) انتقال به مخازن ذخیره سازی

اگر مخازن ذخیره ای انتخاب شده برای محصول نهایی نمی توانند در دمای 88-90 درجه سانتیگراد به صورت داغ، پر شوند پس باید از فرآیند پر کردن به صورت سرد، استفاده شود. در این مورد، کچاپ باید در دمای 32-37 درجه سانتیگراد با یک مبدل حرارتی  اسپتیک لوله ای خنک شود و سپس آن را به اتاقی دیگر منتقل می کنند تا برای پر کردن در ظروف مناسب آماده شوند. توصیه می شود که همه مبدل های حرارتی موجود در خط تولید کچاپ گوجه فرنگی از فولاد ضد زنگ خاصی از آلیاژ تیتانیوم ساخته شوند. (به علت ویژگی های شدید خورندگی کچاپ)

گام 5) حذف هوا

برای جلوگیری از تغییر رنگ و رشد باکتری ها، سس گوجه فرنگی باید ضدعفونی شود. هوای بیش از حد ممکن است باعث شود روند بسته بندی مختل گردد.

گام 6) پر کردن بطری ها

در مرحله پر کردن می توان از بطری هایی از جنس پلاستیک و یا شیشه استفاده کرد. در مواردی که از بطری های پلاستیکی استفاده می شود ، پلیستر چند لایه ( پلی پروپیلن ) توصیه می شود که باید در نظر داشت که این موارد گران ترند، اما پر کردن آن ها تا دمای 95 درجه سانتی گراد به راحتی انجام می شود و همچنین مانع بهتری برای انتقال اکسیژن است. پر کردن بطری ها با یک پرکننده( با ابعادی خاص) انجام می شود که این پر کننده خود مجهز به سیستم گردش است تا دمای محصول را در طول فرآیند تولید حفظ کند.

گام 7) خنک کردن

بر ای اینکه طعم و عطر واقعی کچاپ از بین نرود لازم است که ظروف خنک شوند . این عمل خنک سازی ظروف کچاپ گوجه فرنگی ممکن است با استفاده از هوای سرد و یا آب سرد، صورت گیرد.

گام 8) برچسب گذاری و بسته بندی

در نهایت، ظروف کچاپ با اطلاعات مربوط به محصول، حاوی مواد، تاریخ و محل تولید و مدت زمان نگهداری، برچسب گذاری می شوند. سس کچاپ ممکن است قبل از حمل و نقل دوباره بررسی شود. کل فرایند تولید کچاپ معمولا دو تا سه ساعت طول می کشد.

انواع دستگاه ها در خط تولید کچاپ گوجه فرنگی

  • مخزن همزن رب و نمک با ظرفیت 1000 لیتر میکسردار (مخزن نمک زنی)
  • پرکن اتوماتیک ( فیلر ) قوطی
  • دستگاه صافی توربو (پالپر)
  •  مخزن آب گوجه فرنگی 3000 لیتری با درب ورودی نفر
  • تغلیظ کننده دو مرحله (دیگ پخت یا اواپراتور)
  • تانک محصول (منبع ذخیره رب گوجه)
  •  درب بند قوطی اتوماتیک
  • تونل پخت یا تونل پاستوریزه دوشی برای قوطی و شیشه
  • تاریخ زن حرارتی بر روی قوطی فلزی
  •  میکسر کچاپ
  • دستگاه سورتینگ، تمام استنلس استیل
  • دستگاه شستشوی گوجه پس از جدا سازی مواد آلوده و زائد
  • دستگاه غلاف گذار درب سس
  • دستگاه شرینگ لیبل دستی سس
  • دستگاه خردکن (کراشر) – نوع حلزونی تمام استنلس استیل
  • دستگاه پری هیتر (هات بریک)
  •  پاستوریزاتور
  • پرکن دو نازله سس
  • دستگاه درب بندی سس
  • دستگاه تاریخ زن (جت پرینت) سس
  • دستگاه شرینگ پک سس و رب
  • دستگاه بسته بندی ساشه تک نفره

مشاوره در راه اندازی خط تولید کچاپ گوجه فرنگی

چنانچه تمایل دارید خط تولید کچاپ گوجه فرنگی راه اندازی کنید و نیاز به مشاوره دارید با ما تماس بگیرید. همکاران ما مشاوره های لازم را در احداث و تجهیز خط تولید کچاپ گوجه فرنگی به شما ارائه می دهند. ضمنا اگر شما صاحب خط تولید کچاپ گوجه فرنگی هستید و نیاز به تعویض دستگاه های خط تولید سس کچاپ دارید، ما در کنار شما هستیم.

1 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *