خط فرآوری خرما

خط فرآوری خرما

اگر علاقه مند به راه اندازی خط فرآوری خرما هستید در این مقاله با مشاوره صنایع غدایی شب چره همراه باشید تا با خط تولید خرما آشنا شوید.

سابقه تاریخی خرما

خرما به عنوان یکی از قدیمی ترین میوه های شناخته شده بر روی زمین در نظر گرفته شده است. در حال حاضر، تمام خرماهای مهم، تولید کشورهای جهان اسلام است. به طور کلی، خرما به عنوان میوه مصرف می شود که به طور عمده توسط مسلمانان، به خصوص در ماه مقدس رمضان و همچنین در مراسم مختلف مذهبی مورد استفاده قرار می گیرد. در قرآن کریم 22 بار نام این میوه ذکر شده است. پیامبر اکرم (ص) به خاطر مزایای فراوانی که این میوه دارد علاقه خاصی به این میوه داشتند. مصرف این میوه در مناطق مسلمان نشین رشد چشم گیری داشته است و ارتباطی عمیق با مسلمانان و سنت های اسلامی در سرتاسر جهان دارد.

فواید خرما بر روی سلامتی

فواید خرما غیر قابل شمارش است، زیرا این میوه سرشار از فیبر طبیعی است و بهترین تغذیه برای رشد عضلات ما به شمار می رود. مردم خرما را به روش های گوناگون مصرف می کنند، مثل ترکیب کردن خرما با شیر، ماست و یا نان و کره برای رسیدن به غذای خوشمزه و سالم که این ترکیب برای بزرگسالان و کودکان بسیار مفید است. طبق نظرسنجی پزشکی جدید، اعلام شده است که خرما برای جلوگیری از سرطان شکم نیز مفید است. مسلمانان با توجه به سنت های خود افطار خود را با خوردن آب و خرما شروع می کنند که این کار به آن ها کمک می کند تا از پرخوری پس از افطار جلوگیری کنند. هنگامی که بدن تمام مواد مغذی را جذب می کند احساس گرسنگی کاملا از بین می رود.

خرما به عنوان یک غذای ایده آل به حساب می آید که باعث می شود تا مواد غذایی به راحتی هضم شوند. پس از استفاده از خرما، این میوه مقداری انرژی مضاعف را برای بدن فرد خسته تامین می کند. انجمن سرطان آمریکا توصیه می کند که مصرف 20 تا 35 گرم فیبر غذایی که توسط خرما تامین شود، در روز لازم است. گفته شده است که مصرف یک خرما در روز به شما کمک خواهد کرد که چشمان سالم خود را برای یک عمر حفظ کنید. انواع خرما همچنین در از بین بردن مشکلات شب کوری موثر هستند. خرما برای مصارف مختلف در نقاط مختلف جهان مورد استفاده قرار می گیرد. خرما به دلیل طعم و مزه شیرینی که دارد جزو مغذی ترین میوه ها به حساب می رود.

چرا خط فرآوری خرما

با داشتن مشکلات و محدودیت هایی که برای فرآوری خرما همواره پیش روی تولید کنندگان آن قرار دارد، اما باز هم تاسیس کارخانه و خط فرآوری خرما یک فرصت طلایی است که نمی توان به راحتی از آن صرف نظر کرد. این فرصت مربوط به فرآوری خرما با دید وسیع تر  افزایش سهم بازار محلی و بین المللی در بازارهای جهانی است.

گام های مختلف در خط فرآوری خرما

فرآیند فرآوری خرما به صورت خلاصه طی عملیات زیر انجام می شود:

گام 1: دریافت بار

خرما خریداری شده به کارخانه انتقال پیدا می کند و توسط کارکنان مجموعه دریافت می شود که این کار با ذکر تاریخ و زمان تحویل بار توسط کارمند مربوطه انجام می شود.

گام 2: وزن گیری

یکی از مراحلی که در خط تولید خرما وجود دارد مرحله وزن گیری است. خرماها به بخشی به عنوان بخش وزن گیری می روند تا فرایند توزین روی آن ها انجام گیرد.

گام 3: گند زدایی با گاز

گند زدایی اولین گام خواهد بود و ممکن است ده روز قبل از فرآوری خرما، این عملیات طول بکشد. این عملیات می تواند سبب جلوگیری از آلوده شدن خرما شود.

گام 4: ارزیابی یا اندازه گیری

در این مرحله، خرماها  با توجه به فرمول ارائه شده، دسته بندی می شوند. به طور کلی خرماها به شش دسته کلی تقسیم می شوند.این عمل به وسیله نوار نقاله صورت می گیرد.

گام 5: شستشو و خشک کردن

خرماها در یک شستشو دهنده دوار، شستشو داده می شوند و سپس به وسیله هوای گرم در یک محیط بهداشتی، خشک می شوند.

گام 6: تشخیص فلزات

این فرآیند نیز به طور همزمان با فرآیند درجه بندی یا مرتب سازی انجام می شود. این فرآیند باید انجام شود تا هر قطعه فلزی که ممکن است در هر صورت وارد فرآیند خرماها شده باشد را از بین برد.

گام 7: وزن گیری نهایی و بسته بندی

در این مرحله، خرماهای تمیز و درجه بندی شده با توجه به الزامات ارائه شده، وزن گیری و سپس بسته بندی می شوند. به طور کلی، این بسته بندی ها می توانند به صورت 5 کیلوگرم، 10 کیلوگرم، 20 کیلوگرم یا 25 کیلوگرم  و با توجه به شرایط محلی یا بین المللی انجام شوند.

گام 8: بررسی کیفیت محصول

بررسی های کیفی مورد نیاز در هر مرحله از فرآیند خط فرآوری خرما انجام می شود و نمونه های تصادفی برای بررسی تمیز بودن، طبقه بندی یا اندازه گیری درست و غیره مورد آزمایش قرار می گیرند.

الزامات فرآیند

مشتری می تواند خواسته خود از خط فرآوری خرما را بیان کند و کارمندان مجموعه می توانند با توجه به خواسته مشتری خط فرآوری خرما به صورت جداگانه و یا خط فرآوری به همراه خط بسته بندی خرما ارائه دهند.

ماشین آلاتی که می توان در خط فرآوری خرما از آن استفاده کرد

در خط تولید خرما از دستگاه های زیر در تولید و فرآوری خرما استفاده می شود:

دستگاه چیدن خرما بر روی نوار نقاله:

در این قسمت خرما بر روی نوار نقاله پهن می شود و خرماها از ضایعات موجود جدا می شوند.

دستگاه شستشو:

در این قسمت نیز خرماها شستشو شده و برای ورود به مرحله بعد آماده می شوند.

دستگاه هسته گیر:

در بعضی از فرآیند های فرآوری خرما نیاز است تا هسته ی خرما از آن جدا شود که این کار به وسیله این دستگاه انجام می شود.

دستگاه بسته بندی:

در این قسمت همانطور که در مراحل اجرا به آن اشاره کردیم، خرماها وزن گیری شده و توسط دستگاه ها وزن گیری نهایی می شوند.

دستگاه تاریخ زنی:

با استفاده از این دستگاه تاریخ تولید، انقضاء و قیمت محصول بر روی بسته بندی های ارائه شده درج می شود.

دستگاه تزریق گاز:

در بسته های خرما گاز ازت تزریق می گردد تا کیفیت محصول خرما افزایش یابد.

به صورت کلی ماشین آلات خط فرآوری خرما به شرح زیر می باشند

  • دستگاه شسشوی خرما
  • دستگاه میز بازرسی اولیه خرما
  • دستگاه برس خرما
  • دستگاه روغن زن خرما
  • دستگاه خشک کن خرما
  • دستگاه سورت خرما
  • دستگاه نخاله گیر خرما
  • نوار حوله خرما
  • دستگاه خمیر خرما
  • دستگاه شیار زن خرما
  • دستگاه بالابر بسته بندی توزین دار خرما
  • دستگاه بسته بندی خرما دو توزین – دستگاه بسته بندی خرما چهار توزین –  دستگاه بسته بندی کارتون پرکن خرما
  • دستگاه تاریخ زن حرارتی
  • دستگاه تزریق گاز ازت
  • دستگاه فرم پاکت زن
  • دستگاه نوار نقاله جلو بسته بندی درخط بسته بندی خرما

راه اندازی خط تولید خرما

همکاران ما در صنایع غذایی شب چره آماده ارائه مشاوره و راهنمایی های لازم به شما مشتریان گرامی در راه اندازی خط فرآوری خرما هستند. چنانچه پیشتر مشاوره های لازم را دریافت کرده اید و تمایل به خرید تجهیزات خط تولید خرما نیز دارید، در هر مرحله از کار تیم شب چره آماده کمک رسانی به شما عزیزان است.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *