قیمت دستگاه کنسرو سازی

مراحل آماده سازی مواد غذایی در کارخانه کنسروسازی

راه‌اندازی کارخانه کنسروسازی با توجه به تغییراتی که در چند سال اخیر در سبک زندگی بسیاری از افراد رخ داده است، در لیست کارخانه‌های سودده مواد غذایی قرار گرفته است. تاریخچه کنسروسازی مربوط به سال ۱۷۹۰ و زمانی بود که کشور فرانسه تحت رهبری ناپلئون و در حال جنگ با سایر کشورهای اروپایی بود و برای تامین غذای سربازان خود به مشکل خورده بود. فلذا به دنبال راه‌حلی جهت برون‌رفت از این مشکل بود.

فردی به نام نیکلا آپر که کارگر کارخانه آبجوسازی بود اولین اقدامات را برای تهیه غذاهای کنسروی و غذاهایی با ماندگاری طولانی انجام داد. البته نیکلا آپر اگرچه به برخی از موفقیت‌ها دست یافت؛ اما دستاوردهای او دارای مشکلات عدیده‌ای بودند. با گذشت زمان و تحقیقات و آزمایش‌های مکرری که صورت گرفت، این صنعت به تکامل رسید. در حال حاضر اقداماتی که در کارخانه کنسروسازی انجام می‌گیرد، بسیار متفاوت از آن زمان است.

در این مقاله ابتدا مراحل آماده‌سازی مواد غذایی در خط تولید کنسرو مورد بررسی قرار می‌گیرد. سپس در باب عوامل موثر بر قیمت دستگاه کنسروسازی توضیحاتی داده می‌شود. در نهایت نیز پیرامون اهمیت مشاوره در راه‌اندازی کارخانه کنسروسازی توضیحات لازم ارائه خواهد شد.

مراحل آماده سازی مواد غذایی در خط تولید کنسرو

اصلی‌ترین و مهم‌ترین دلیل کنسروسازی مواد غذایی از بین بردن میکروارگانیسم‌های فسادزا و همین‌طور کمک به نگهداری و ماندگاری بیشتر مواد غذایی است. فلذا در این راستا لازم است که جهت آماده‌سازی مواد غذایی مراحل متعددی طی شوند. از مهم‌ترین این مراحل عبارتند از: 

شستشو مواد غذایی

اولین اقدام در کارخانه کنسروسازی شستشو مواد غذایی است. جهت شستشوی مواد غذایی از اسپری‌های فشار قوی آب استفاده می‌کنند. روش کار به این صورت است که مواد غذایی هم‌زمان که از روی نوار نقاله عبور می‌کنند، به‌وسیله اسپری‌های فشار قوی، کاملاً پاک‌سازی می‌شوند. البته لازم به ذکر است که جهت شستشوی سبزیجات و میوه‌جات صرفاً به این روش اکتفا نمی‌شود و از دستگاه‌های مخصوص شستشوی سبزی و میوه نیز استفاده می‌شود.

درجه بندی و انتخاب مواد غذایی متناسب

مرحله درجه‌بندی و انتخاب مواد غذایی مناسب، از دیگر مراحل آماده‌سازی مواد غذایی در کارخانه کنسروسازی است. منظور از مرحله درجه‌بندی، مرحله‌ای است که در آن مواد غذایی از غربال‌های مختلفی عبور داده می‌شوند تا مواد غذایی که از نظر وزن و اندازه متناسب هستند انتخاب شوند. البته پس از غربال به‌وسیله دستگاه‌ها، بازرسی‌های بصری نیز از جهت انتخاب شکل و رنگ و اندازه مناسب مواد غذایی نیز انجام می‌شود.

در این مرحله میوه‌جات و سبزیجات با کیفیت گلچین می‌شوند و مواد غذایی انتخاب می‌شوند که عاری از هرگونه اجزای نامطلوب و کثیفی باشند. این اقدام از جهت کاهش بار میکروبی و بالاتر بردن بازده تولیدات مواد غذایی ضروری است.

خط تولید کنسرو

آنزیم بری (بلانچینگ)

از دیگر مراحل خط تولید کنسرو، مرحله آنزیم زدایی و یا بلانچینگ است. در این مرحله میوه‌ها و سبزیجات ۳ مرحله گرمادهی، آنزیم زدایی و خنک‌سازی را پشت سر می‌گذارند. بلانچینگ را می‌توان یک روش پخت در نظر گرفت. در این روش، مواد غذایی همچون میوجات و سبزیجات در آب جوش به مدت کوتاهی پخته می‌شوند. سپس از آب جوش خارج شده و پس از گذشت مدتی کوتاه در آب یخ فراوان غوطه‌ور می‌شوند. در این مرحله به مواد غذایی شک وارد می‌کنند و همین اقدامات به تازه‌سازی مواد غذایی کمک قابل توجهی می‌کند.

البته هدف اصلی این اقدامات غیرفعال کردن برخی از آنزیم‌های موجود در مواد غذایی است که سبب تغییر شکل، قهوه‌ای شدن و از دست دادن طعم مواد غذایی می‌شوند. در کارخانه کنسروسازی جهت بلانچینگ مواد غذایی از دستگاه بلانچر استفاده می‌شود. این دستگاه یکی از دستگاه های صنایع غذایی پر کاربرد در خط تولید کنسرو است که به‌وسیله آب داغ یا بخار داغ عملیات آنزیم‌زدایی را به خوبی انجام می‌دهد.

پر کردن قوطی کنسرو

پس از پایان عملیات بلانچینگ مواد غذایی، این مواد درون قوطی‌هایی که از قبل حرارت دیده‌اند قرار می‌گیرند. البته در این مرحله قوطی‌ها همچنان گرم نگهداری می‌شوند تا مواد غذایی درون آن‌ها منبسط شود. این کار سبب خروج گاز و یا هوای محبوس شده درون مواد غذایی می‌شود.

در این مرحله ظروف را به طور کامل با مواد غذایی پر نمی‌کنند و تقریباً بیش از ۱۰ درصد از حجم کل قوطی‌های مواد غذایی خالی می‌ماند تا در زمان حرارت دادن مواد غذایی، فضای کافی از جهت انبساط مواد غذایی وجود داشته باشد. جهت پر کردن ظروف در کارخانه کنسروسازی از دستگاه‌های پر کن استفاده می‌کنند. این دستگاه‌ها در دو نوع دستگاه پرکن مایعات رقیق و دستگاه پر کن مایعات غلیظ موجود هستند.

هواگیری

یکی دیگر از مراحل مهم در خط تولید کنسرو، مرحله هواگیری از قوطی‌های کنسروی است. در این مرحله قبل از بسته شدن درب قوطی‌ها، هوا و گاز اضافی را کاملاً از آن خارج می‌کنند. این اقدام به کم شدن فشار از روی درزهای قوطی و همین‌طور خوردگی داخلی آن‌ها کمک می‌کند. همچنین با این کار کیفیت مواد غذایی برای مدت طولانی‌تری حفظ می‌شوند.

درب بندی و بسته بندی

قوطی‌ها بلافاصله پس از هواگیری درز بندی و مهروموم می‌شوند. در این مرحله باید دقت داشت که دمای غذا نباید کمتر از ۷۴ درجه سانتی گراد شود. در کارخانه کنسروسازی، قوطی‌ها پس از اینکه کاملاً هواگیری شدند باید درب‌بندی و مهروموم شوند. این مرحله در خط تولید کنسرو به دقت بالایی نیاز دارد چراکه در این مرحله باید سرعت دستگاه‌ها به اندازه‌ای باشد که دمای مواد غذایی به کمتر از ۷۴ درجه سانتی‌گراد کاهش نیابد.

فرایند حرارتی

فرایند حرارتی از آخرین مراحل در کارخانه کنسروسازی است. در این مرحله قوطی‌های کنسرو پس از اینکه درب‌بندی می‌شوند، تحت عملیات حرارتی قرار می‌گیرند. فرایند حرارتی با توجه به PH مواد غذایی متفاوت است. به این صورت که مواد غذایی با PH کمتر از ۴.۵ معمولاً صرفاً به غوطه‌ور شدن در آب جوش نیاز دارند اما مواد غذایی با PH بالاتر از ۴.۵ باید به مدت یک تا دو ساعت تحت فشار بالای بخار داغ قرار بگیرند. البته این دما و فشار بسته به نوع مواد غذایی ممکن است متفاوت باشد و معمولاً فرآورده‌های گوشتی باید تحت فشار بالاتری قرار بگیرند تا کاملاً میکروب‌زدایی شوند.

خنک کردن مواد غذایی

پس از اتمام مرحله حرارتی لازم است که بلافاصله قوطی‌های کنسرو خنک شوند. چراکه در غیر این صورت مواد غذایی داخل قوطی‌ها با حرارت وارده پخته می‌شوند. همچنین ممکن است که برخی از باکتری‌های ترموفیلی که باقی مانده از تیمار حرارتی هستند، بار دیگر رشد کنند. فلذا ضروری است که قوطی‌های کنسرو پس از فرایند حرارتی در آب سرد غوطه‌ور شوند.

عوامل موثر بر قیمت دستگاه کنسروسازی

قیمت دستگاه کنسروسازی به عوامل متعددی بستگی دارد که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به برند دستگاه‌ها، تجهیزات و امکانات آن‌ها، دست اول و یا دست دوم بودن دستگاه‌ها، دارابودن ضمانت‌نامه، تولید داخل و یا وارداتی بودن دستگاه‌ها، ظرفیت خط تولید و… اشاره کرد. بدیهی است که هرچند دستگاه‌ها و ماشین آلات کارخانه کنسروسازی مدرن‌تر و پیشرفته‌تر باشند، قیمت بالاتری خواهند داشت.

کارخانه کنسرو سازی

مشاوره راه اندازی کارخانه کنسروسازی

راه‌اندازی کارخانه کنسروسازی، بسته به نوع مواد غذایی که قرار است به شکل کنسروی وارد بازار شوند نیازمند اقدامات متعددی هستند. اما وجه مشترک تمام کارخانه‌های کنسروسازی، این است که مواد غذایی باید فرایند آماده‌سازی مواد غذایی که در فوق بیان شدند را طی کنند. مسلماً کوچک‌ترین بی احتیاطی در هر کدام از مراحل آماده‌سازی مواد غذایی می‌توانند کارخانه کنسروسازی را به مرز ورشکستگی سوق دهند.

البته ناگفته نماند که اخذ مجوزهای لازم جهت راه‌اندازی کارخانه کنسروسازی نیز امر ساده‌ای نیست و نیازمند یک طرح توجیهی مواد غذایی جامع و کامل است. در واقع مسئولان مربوطه برای اعطا مجوز راه‌اندازی کارخانه کنسروسازی مواد غذایی باید مجاب شوند که تولیدکنندگان امکانات، تجهیزات، علم و تخصص و سرمایه کافی جهت راه‌اندازی خط تولید کنسرو را دارند. فلذا اخذ مشاوره در راه‌اندازی کارخانه کنسروسازی از ضروریات ورود به این حوزه است. البته منظور از مشاوره، کسب اطلاعات از افراد متخصص در حوزه مواد غذایی و ماشین آلات صنعتی است.

شب چره یک مجموعه معتبر و شناخته شده است که انواع مشاوره راه‌اندازی کارخانه کنسروسازی، مشاوره نگارش طرح توجیهی مواد غذایی و مشاوره تغییر فرمولاسیون مواد غذایی را توسط کارشناسان ارشد صنایع غذایی، مهندسین ماشین آلات صنعتی، مهندسین شیمی و سایر افراد متخصص در حوزه صنایع غذایی ارائه می‌دهد.

همچنین مجموعه شب چره در حوزه واردات مواد اولیه صنایع غذایی و فروش دستگاه‌ها و ماشین آلات کارخانه کنسروسازی دست دوم نیز فعال است. این مجموعه شناخته شده، باکیفیت‌ترین دستگاه‌های صنایع غذایی را که از سلامت فنی کامل برخوردار هستند در بستری کاملاً قانونی وارد کشور می‌کند و به متقاضیان در ایران می‌فروشد.

جهت کسب اطلاعات بیشتر و اخذ مشاوره‌های تخصصی در راه‌اندازی کارخانه کنسروسازی، استعلام قیمت دستگاه‌ها، ثبت سفارش و خرید انواع دستگاه‌های خط تولید کنسرو، می‌توانید همه روزه در ساعات اداری با شماره تلفن 09022253620 تماس برقرار کنید تا کارشناسان و مشاوران مجموعه شب چره شما را راهنمایی کنند.

سخن پایانی

در این مقاله صفر تا صد مراحل آماده‌سازی مواد غذایی در کارخانه کنسروسازی مورد بررسی قرار گرفتند. این مراحل شامل شستشو مواد غذایی، درجه‌بندی و انتخاب مواد غذایی متناسب، آنزیم‌بری (بلانچینگ)، پر کردن قوطی کنسرو، هواگیری، درب بندی و بسته بندی، فرایند حرارتی و خنک کردن مواد غذایی می‌شوند. لازم است که هر کدام از این مراحل به طور کامل طی شوند تا میکروارگانیسم‌های فسادزا مواد غذایی از بین بروند و سلامت مواد غذایی برای مدت طولانی‌تری حفظ شوند.

همچنین در مقاله فوق عوامل موثر بر قیمت دستگاه کنسروسازی نیز مورد بررسی قرار گرفتند. در نهایت نیز توضیح داده شد که جهت راه‌اندازی خط تولید کارخانه کنسروسازی نیاز به اخذ مشاوره تخصصی در این حیطه است و بی‌توجهی به این امر می‌تواند مشکلات عدیده و جبران‌ناپذیری را ایجاد کند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *